Modern gemak ontmoet traditionele sfeer

Elektrische haarden zijn een combinatie van moderne technologie en de klassieke charme van een haardvuur. In tegenstelling tot traditionele hout- of gashaarden hebben elektrische haarden geen echt vuur. Toch slagen ze erin een warme en gezellige sfeer te creëren. Dankzij de nieuwste technologieën bootsen ze het flikkerende effect van echte vlammen zeer realistisch na. Het zijn dan ook echt sfeerhaarden.

Meerdere soorten elektrische haarden

Elektrische haarden variëren enorm in stijl en afmeting. De drie populairste varianten zijn de inbouw, inzet en hangende haarden. 

Inbouw elektrische haarden

Een inbouw elektrische haard wordt geïntegreerd in een muur of ombouw. Het strakke ontwerp zorgt ervoor dat de haard goed aansluit bij de rest van het interieur. Dit geeft een moderne uitstraling aan uw woonruimte. Bovendien bespaart het u natuurlijk ook ruimte.

Inzethaarden

Inzet elektrische haarden zijn ideaal voor het vervangen van een oude gashaard of houtkachel. Ze zijn ontworpen om precies in een bestaande opening te passen, waardoor installatie een fluitje van een cent is. Ze combineren het gemak van elektrisch stoken met het behoud van een bestaand ontwerp.

Hangende haarden

Hangende elektrische haarden worden direct aan de muur bevestigd. Hierdoor heeft u geen last van een verbouwing. Bovendien is de plek van een hangende haard redelijk flexibel. U kunt ze namelijk eenvoudig verplaatsen. Ongeacht of u nu een modern, klassiek of landelijk interieur heeft, voor elke woonkamer bestaat er een model dat aansluit bij uw wensen.

showroom afspraak

Elektrische haarden hebben ingebouwde verwarmingselementen en een visueel realistisch vlammenbeeld. Ze werken meestal door elektriciteit te gebruiken om de verwarmingselementen op te warmen en het vlammenbeeld te genereren, waardoor ze warmte en sfeer in een ruimte kunnen creëren.

Een sfeerhaard zonder verwarming verbruikt doorgaans ergens tussen de 10 en 60 Watt aan elektriciteit. Als je daarentegen een sfeerhaard met verwarming hebt, zal het energieverbruik variëren tussen 1000 en 2000 Watt.

Elektrische kachels hebben het voordeel dat ze snel opwarmen, waardoor ze direct aangename warmte in de woonkamer leveren.

De voordelen van een elektrische haard

Elektrische haarden variëren enorm in stijl en afmeting. De drie populairste varianten zijn de inbouw, inzet en hangende haarden. Er zijn meerdere voordelen verbonden aan het kiezen voor een elektrische haard. De belangrijkste voordelen zijn:

  • Gemakkelijke installatie
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Directe warmte
  • Milieuvriendelijk 
  • Levensechte vlammen
contact
onze producten

ONDERHOUD EN LEVENSDUUR

Een van de grootste voordelen van elektrische haarden is het minimale onderhoud. Zonder roet, as of verbrandingsresten blijft de haard schoon en vrij van onderhoud.

Regelmatig afstoffen en het controleren van de elektrische componenten is doorgaans alles wat nodig is. Dankzij hun robuuste constructie hebben elektrische haarden ook een lange levensduur, wat ze tot een duurzame investering maakt.

Diverse typen elektrische haarden

Onze collectie omvat een reeks van topmerken die elk hun eigen unieke stijl en kenmerken hebben. Ze hebben diverse modellen beschikbaar die aansluiten bij uiteenlopende smaken en wensen.

Naast ons aanbod aan elektrische haarden, beschikken we ook over een divers assortiment aan houtkachels en pelletkachels. Bovendien verzorgen we ook het onderhoud en installatie van deze kachels. Welke stijl of type kachel u ook zoekt, bij ons vindt u altijd iets wat bij uw behoeften past.

Onderhoud elektrische kachel