Wat is een rookkanaal?

Een rookkanaal is een kanaal dat is ontworpen om rookgassen van een haard, kachel of open haard veilig naar buiten te leiden.

Het voert niet alleen de rook af, maar zorgt er ook voor dat koolmonoxide en andere gevaarlijke stoffen niet in uw huis terechtkomen. Rookkanalen zijn doorgaans vervaardigd uit een verscheidenheid aan materialen, waaronder roestvrij staal, beton, keramiek, afhankelijk van de specifieke toepassing en vereisten. Bovendien moeten ze voldoen aan strikte veiligheids- en bouwnormen.

Afspraak plannen

Waarom zijn rookkanalen belangrijk?

Wat maakt rookkanalen nu eigenlijk zo belangrijk? Ontdek hier enkele redenen waarom ze van belang zijn:

Een goed onderhouden en correct geïnstalleerd rookkanaal voorkomt het lekken van giftige gassen in uw woning.

Een goed ontworpen rookkanaal zorgt voor een efficiënte verbranding en verwijdering van rook, wat resulteert in een betere verwarming van uw huis en minder brandstofverbruik.

Het juiste gebruik en onderhoud van een rookkanaal vermindert het risico op schoorsteenbranden, die gevaarlijk kunnen zijn en schade aan uw huis kunnen veroorzaken.

edilkamin-nara2-plus-up-pelletkachel-image

Dubbelwandig geïsoleerd rookkanaal plaatsen

Als u nog geen rookkanaal in uw woning heeft, bieden wij de oplossing met onze dubbelwandig geïsoleerde rookkanalen.

Wij vertrouwen op de kwaliteit van merken zoals Jeremias en Metaloterm AT. Deze merken staan zelfs na een schoorsteenbrand nog steeds garant voor de betrouwbaarheid van hun rookkanalen. Hoewel deze kanalen als veilig worden beschouwd, raden wij toch aan om ze te omkokeren met brandwerend materiaal. Dit is in lijn met alle veiligheidsregelingen.

Rookkanaal vervangen

Is uw bestaande gemetselde rookkanaal beschadigd of vertoont het lekkages?

Braakman kachels en haarden biedt deskundige reparaties aan door het plaatsen van flexibele voeringen. De juiste diameter voor het rookkanaal wordt aangepast aan uw haard. Wij voeren inspecties uit om de benodigde werkzaamheden te bepalen. 

Afspraak plannen